hogy tisztán lássunk

HU    

Passzívház ablakok


A passzívház építéséhez alkalmazható ablakoknak 0,8 W/m2K Uw-érték alatti értékkel kell rendelkeznie.

 

Hagyományos műanyag ablakoknál a keret U értéke: Uf = 1,2 és 1,6 W/m2K közötti, ami miatt adott felületen kétszeres a hőveszteség, mint egy szuper-üvegezés azonos felületén.

Összehasonlításként az Aluplast Energeto 8000 ablakának foam inside kivitele eléri a hihetetlen Uf=0,79 W/m2K értéket. Ami egy megfelelő üveggel kombinálva Uw=0,76 W/m2K-os hőátbocsátási értéket ad a teljes ablakra vonatkozóan, ezzel maximálisan teljesítve a passzívházakhoz előírt követelményeket.

Passzívház ablakok

Vannak olyan termékek is, melyekre gyártóik hasonló értékeket ígérnek. (Ezeknél érdemes megvizsgálni, milyen egyéb, nemzetközileg elismert minősítéssel rendelkeznek – és hogy ezek a minősítések valóban az ablakra vagy csak annak valamely alkotóelemére érvényesek. Olyan is előfordulhat, hogy egy gyártó valamely termékére van minősítése és ezt a nem minősített termékeinél is használja.) Kérje az adott termékre vonatkozó Passzív ház minősítést!

Passzívház ablakok tausítvány

Passzívház ablakok tanusítvány

Egy épület persze sokkal több, mint a megfelelő részelemek egésze. Nem elegendő egyenként egymás mellé helyezni a Passzívház Tanúsítvánnyal rendelkező építőanyagokat, hanem a házra vonatkozó előírásokat, tehát a szabvány egészét is figyelembe kell venni. A kivitelezés elvitathatatlan fontossága itt jelenik meg. Ezáltal különleges figyelmet kell fordítani a nyílászárók beépítésére. Belső oldalon párazáró, külsőn páraáteresztő szalagokat, tömítéseket kell alkalmazni.

nyomtatás / print